zondag 19 februari 2017

Deine Vanja - jurk met capuchon

Het patroon Deine Vanja beviel zo goed, dat ik meteen ook de versie in jurylengte met capuchon maakte. Het stofje kocht ik tegelijk met het hertenstofje bij Naaiplezier. Femke heeft een zwak voor poezenstoffen - althans, ik heb zo'n vermoeden dat ik haar dat heb aangeleerd - dus deze stof met kittens belandde bijna automatisch in mijn winkelmandje. De webshop adviseerde een combinatie met feloranje tricot en die bestelde ik er dus ook meteen bij.

Detail met paspelband
Ik moet zeggen, ik vind het een heel geslaagde combinatie. Om de combinatie nog wat meer kleur te geven gebruikte ik fuchsia paspelband tussen de twee delen van het voorpand.


En toen was de jurk af en rees de vraag wat voor legging of maillot daarbij gedragen moest worden. Gewoon zwart of grijs kan natuurlijk, maar iets kleuriger vond ik toch wel leuk. En ik had nog een klein stukje van de oranje tricot over. Dat wilde ik combineren met het roze van de contrastband van de jurkzak. Voorbeelden van leggings die uit meer dan een enkel stofje bestaan bleken niet dik gezaaid, dus ik heb een patroon uit Otobre 6/2016 (Two Wolfs) aangepast om een oranje bies te kunnen verwerken. Het was een behoorlijke aanpassing. Ik haalde eerst een centimeter breedte uit zowel het voorbeen als het achterbeen. Vervolgens legde ik de zijnaden aan elkaar en haalde ik nog wat breedte weg bij de heup van het voorbeen. Ik plakte voor- en achterbeen vervolgens aan elkaar en knipte een bies van 5 cm breedte, waarbij ik de voormalige zijnaad als midden van de bies aanhield. En het resultaat is een lekker fleurige legging. Ook hier verwerkte ik paspelband, nu in de naad tussen het voorbeen en de bies. 

Legging

De set is goedgekeurd en werd vandaag meteen gedragen.

Voor de uitdaging die ik aanging telt deze set helaas niet mee, want dit zijn stofjes die ik na 1 januari heb gekocht. Van de poezenstof is zelfs nog een stuk over, dus die moet nog op...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten