woensdag 1 februari 2017

Uitdaging 2017, lap 1

Voor 2017 ging ik weer een uitdaging met mezelf aan. 13 lappen wegwerken voor 1 april 2017. Waar de vorige uitdaging een vliegende start had, wil deze nog niet zo van de grond komen. Dat wil niet zeggen dat ik de moed opgeef, want ik heb nog twee maanden te gaan. Dat ik nog een parallelle uitdaging heb om 10 lappen verwerkt te hebben voor 1 maart 2017, negeer ik voor het gemak maar even.

Het eerste kledingstuk waar een hele lap in ging zitten, is een jasje voor Femke. Ik mocht dit patroon testen in de SPE van Vereniging Sancho (de Sancho Patroon Evaluatie). Oftewel je krijgt het patroon toegestuurd en moet dan binnen een maand het kledingstuk maken en het patroon evalueren. En dat is gelukt.

Het patroon is de Simplicity 8027. Ik maakte voor Femke de kleinste maat. Ik maakte het lijfje iets smaller, maar dat had niet eens gehoeven. Een volgende keer kan ik de gewone patroondelen gebruiken.

Het bijzondere aan dit jasje is de schuine rits die niet tussen, maar op de stof gestikt wordt. Femke vond het meteen leuk en ik ook. Bijkomend voordeel: ik heb meteen geoefend met het inkorten van een deelbare rits. Ik had het nog nooit gedaan, maar het is goed gelukt.


De spijkerstof die ik gebruikte is helemaal opgegaan. Het beleg maakte ik van een katoentje, maar daar hield ik een stuk van over, dus die telt niet mee in deze uitdaging. 

Ik vind het een geslaagd project!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten