maandag 19 december 2016

Kerstoutfit

Woensdagavond viert Femke kerstfeest op school. Ik kan me nog herinneren hoe speciaal ik het vond om 's avonds naar school te mogen gaan. Ik hoop dat zij dat net zo voelt.

Ik vond dat bij zo'n kerstfeest een speciale outfit hoort. Femke was dat met me eens. De opdracht was vrij duidelijk: donderblauw met zilveren glitters. Gelukkig lukte het om die kleuren te scoren. Helaas was de keuze niet groot (lees: geen alternatief), dus moest ik het doen met synthetische stof die niet zo makkelijk te verwerken is.

Ik maakte eerst een simpele jurk van de donkerblauwe stof met daarop twee zakken in de vorm van hartjes van de zilverkleurige glitterstof.


Het model is de A-lijn jurk Binta van Ki-ba-doo. Ik maakte hem met lange mouwen, maar het patroon voorziet ook in korte en 3/4-mouwen. In plaats van zakken in de vorm van hartjes kun je ook 'gewone' zakken of ronde zakken in de zijnaad maken.

Bij het jurkje maakte ik een bolero van de zilveren glitterstof. Om het wat speelser te maken, maakte ik de rand van de donkerblauwe stof waar de jurk ook van is gemaakt. In die rand verwerkte ik (vrij dik) zilverkleurig pipingband. Het was mijn eerste experiment met dit band. Voor de eerste keer vind ik het zelf goed geslaagd.

Het model van de bolero is de Aura van Sofilantjes. Ook deze kun je in drie mouwlengtes maken. Ik koos voor de lange mouw, want hij moet natuurlijk over de jurk met lange mouw gedragen worden.

Ik denk dat Femke in deze outfit wel naar school wil woensdagavond.


Ik verwerkte twee lapjes in deze outfit en daarmee komt de stand voor de uitdaging op 8 van 10 lappen.


3 opmerkingen:

  1. En??? Heeft ze de jurk vol trots gedragen? Wat een pracht exemplaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou en of! Hij hing aan een hangertje in mijn naaikamer te wachten tot het kerstfeest. Iedere keer dat er iemand op bezoek was ging ze zelf haar jurk halen om te laten zien! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een pracht jurk! Daar zal ze vast in gestraald hebben! Sowieso vind ik dat je erg mooie dingen maakt! Zo ook dat jurkje met dat winter-paneeltje: prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen