woensdag 5 april 2017

Giraffen

Ik kondigde het al aan in mijn vorige bericht: ik kocht op de lapjesmarkt in Utrecht ook een mooie stof met giraffen erop. Het is een dikkere tricot van Mi & Joe.

Ik wist al wat het moest worden: een simpel A-lijn jurkje met ronde zakken erin voor wat rode accenten.

Ik maakte Kleid Binta van Ki-ba-doo. Deze maakte ik al eerder voor de kerstoutfit van Femke. Deze keer maakte ik geen zakken op de jurk, maar ronde zakken in de zijnaad. Op de foto zijn ze niet te zien, maar ze geven een leuk accent aan het simpele jurkje.


Ik maakte het jurkje met het oog op het seizoen met korte mouwen. Dat is nu vaak nog net te koud. Daarom maakte ik er tijdens het naaiweekend van Vereniging Sancho een vestje bij. Ook die ging op herhaling, hetzelfde model maakte ik vorig jaar al een keer. Voor dit jaar heb ik het patroon alleen een paar centimeter verlengd. Het is een patroon uit de Knippie Hilco-special van de herfst van 2011 (model 9b). Ik koos voor kamsnaps als sluiting in plaats van gewone knopen.

Bij het geheel maakte ik ook nog een legging uit een oude Ottobre. Hij lag al heel lang geknipt klaar en is een beetje kort voor mijn snel groeiende dame, maar met laarsjes eronder gaat het nog prima.

Tijdens het naaiweekend maakte ik nog veel meer voor Femke en ook een jurk voor mezelf. De foto's daarvan zijn nog niet allemaal gemaakt; die volgen zeker later nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten